Anna-Karin Rapp

Foto Tina Axelsson.

Var kommer du ifrån?
– Jag är född och uppvuxen i Värmland. Min dansresa startade i en liten gympasal i Arvika och tog mig sen till Stockholm där jag har bott sen jag var 20 år. Min utbildning till danspedagog och dansare har jag fått på Danshögskolan och Teaterhögskolan i Helsingfors. Jag har arbetat med dans och scenkonst under hela mitt vuxna liv, men när jag fick barn för några år sedan sadlade jag om till HR. Nu varvar jag mellan att vara HR-chef och turnéproducent. 

Några höjdpunkter från ditt yrkesliv
– Som yrkesverksam dansare har höjdpunkterna varit att skapa, dansa och turnera med Regionteatern Blekinge-Kronoberg och Byteatern Kalmar länsteater där jag arbetade med fantastiska skådespelare och allkonstnärer samt fick se en stor del av vackra Sverige.

En annan höjdpunkt var att åka på dansturné till New York och Washington. Tänk att få betalt för att dansa utomlands och möta amerikanska barn och familjer! 

Varför vill du arbeta med föreställning för barn och unga?-
Kontakten med barn är så ärlig och direkt. De är en kräsen publik och om showen inte levererar som önskat så fokuserar de på annat. Då vet man att man behöver arbeta för att få deras uppmärksamhet! 

Jag tycker det är viktigt att barn får uppleva bra kultur i allmänhet och bra scenkonst i synnerhet. När jag nu är en del av Claire Parsons team har jag möjlighet att vara en del av den svenska scenkonsten, trots att jag inte själv står på scenen längre. Det känns fantastisk att ändå kunna bidra till riktigt bra scenkonst

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!