MARMELAD

MARMELAD är en mumsig, sensorisk föreställning om att mötas, vändas och röras runt. Med poetiska rörelser, mjuk cirkus och Fellinimusik dansar våra två vitklädda figurer. Tillsammans med publiken utforskar de världen genom kropp, öga, känsla och smak.

Vad kan marmelad vara? Är det körsbär, päron, fikon, mynta, upp och ner, tillsammans eller inuti?

Claire Parsons har ett lekfullt och elegant rörelsespråk som skapar komik och väcker känslor och stämningar. Hon har koreograferat för opera och teater och skapar sedan 2006 framför allt föreställningar för ung publik. Detta är hennes första produktion för alla från 2 år.

MARMELAD hade premiär på Zebradans hösten 2013 och har sedan dess gjort ett segertåg över världen och spelat över 500 föreställningar och hunnit besöka ett femtontal länder. Hösten 2017 spelade kompaniet tjugo utsålda föreställningar på anrika The New Victory Theater i New York och våren 2018 gjorde kompaniet sex föreställningar i Seoul, Sydkorea. Under våren 2019 spelade MARMELAD på Festival Transitos i Havanna, Kuba.

”Uppsättningen är som en liten dansant cirkuspärla inbäddad i röda toner som går igen i scenografins bollar och fluffiga kjolar. Marmelad är en välrörd, charmig föreställning som smakar gott för små och stora.” / SvD

”Roligt och läckert. Marmelad strör ut en stjärngata för drömmar.” / DN

”Så bra att jag nästan svimmade” / Imre 4 år, Sandviken, Gefle Dagblad

KOREOGRAFI
Claire Parsons
MEDVERKANDE SÄSONGEN 2023/2024
Mira Björkman, Viktor Gyllenberg , Jasmine Attié, Simon Wiborn
SCENOGRAFI
Anna Nyberg
MUSIKARRANGEMANG
Mikael Svanevik
KOSTYM
Bitte Palm
MASK
Gunilla Pettersson
LJUS
Olof Carlsson

MARMELAD visades 2017 på anrika The New Victory Theater i New York 10-19 november. Hela 20 föreställningar, allt som allt. Redan i början av hösten hörde teatern av sig med den glädjande nyheten att MARMELAD var en av säsongens mest säljande föreställningar och att flera speldatum redan var slutsålda! USA-spelningarna genomförs med särskilt internationellt stöd från Kulturrådet och Stockholms stad.

Foto samtliga bilder: Mats Åsman.
För att få optimal högupplöst bild: Högerklicka för att kopiera bilden, och öppna sedan i Adobe Illustrator. Hör gärna av dig till oss om det inte fungerar, så mejlar vi en bild till dig.
Bilderna får användas i samband med föreställningen. Fotografens namn måste anges.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!